Hyvä naiset ja herrat sekä tytöt ja pojat!

Kalliomaa valtasi tämän lukuvuoden aluksi Kellokosken perinteikkään Kartano-rakennuksen. Paikka, jossa Kellokosken Prinsessakin viihtyi, on kelvannut hyvin myös meille. Kouluaamuna Kartanon jykeviä portaita noustessa, tietää tulevansa arvokkaaseen paikkaan.

Arvokas paikka on tarkoitettu arvokkaille henkilöille. Teille, rakkaat oppilaamme. Tiedän, että koulupolkunne ei aina ole teistä tai vanhemmistanne arvokkaalta tuntunut. Ehkä joskus joltain ihan muulta. Meille Te olette tärkeintä ja arvokkainta, mitä voimme tietää. Te olette syy, jonka vuoksi joka päivä tulemme iloisena töihin.

Tämä lukuvuosi on ollut erikoinen. Rehtorin näkökulmasta katsottuna lukuvuosi on suunniteltu kolme kertaa uudelleen. Tuusulan kunnan tapa suunnitella poikkeusoloja ja tukea koulujen rehtoreita ja kouluja on ollut vertaansa vailla. Hyvän tuen ansiosta rauhallista ja faktapohjaista viestiä ja poikkeustoimien informointia on ollut helppo välittää myös omalle henkilökunnalle, huoltajille ja oppilaille.

Sydämellinen kiitos henkilökunnalle upeasta digi- ja etäopetusloikasta! Paljon hyvää jää kokemuksena plakkariin tulevia vuosia varten. Ja niin kuin kaikessa, niin huonot muistot ja kokemukset joutavat jäädä tulevan kesän jalkoihin. Otetaan helmet mukaan ja jätetään tyhjät kuoret meren pohjaan.

Olen erittäin iloinen, että saimme melkein kaikki oppilaat loppukevääksi kouluun. Vaikka poikkeustila on näiden kahden viikon ajan näkynyt monessa asiassa, olemme saaneet tehdä ja kokea sitä kuitenkin yhdessä. Monta upeaa tarinaa on kirjoitettu tänäkin vuonna. Eteenpäinmenoja, oman itsen hakemista ja hapuilua, tutustumista, lähelle pääsemistä ja vahvuuksien löytämistä.

Kehittymiseen kuuluu yleensä myös takapakkien tuleminen. Juuri kun näyttää, että olemme menossa hyvään suuntaan, tapahtuukin yllättäen jotain mistä ei heti edes ymmärrä mitään. Yksi eteen, kaksi taakse. Kaksi eteen yksi taakse. Tärkeää on jaksaa kuunnella takapakkeja, kiukkuja, ahdistusta ja joskus raivoakin. Yhdessä kokemalla vahvistamme toinen toisiamme pärjäämään seuraavassa takapakissa aina vähän paremmin, kuin edellisessä.

Kukaan ei ole arvoton. Kaikki ovat arvokkaita. Ja kaikkein arvokkaimmat käyvät koulua Kartanossa!

Päättöluokkalaisille toivotan menestystä tulevassa! Olette saavuttaneet opintopoluillanne sen tärkeimmän. Peruskoulu on takana. Tallettakaa pahanpäivänvaralta mieleenne hyviä koulumuistoja Kalliomaasta. Ne voivat liittyä johonkin oppiaineeseen, johonkin tekemiseen, johonkin kaveriin tai onnistumiseen aiemmin itselle vaikeassa asiassa. Me tarvitsemme voimaa antavia ajatuksia ja kokemuksia. Niillä on iso merkitys silloin, kun kohtaamme vaikeuksia.

Alakoulun päättäviä haluan onnitella merkkipaalun täyttymisestä! Olette valmiita peruskoulun loppusuoralle – siihen toivotan teille hyvää matkaa! Teitä sekä muita meillä koulutyönsä lopettavia halua evästää muistamaan oma ainutlaatuisuutenne ja arvokkuutenne. Elämä kantaa! Muistakaa, että teillä kaikilla on useita aikuisia, jotka haluavat teille parasta mahdollista. Hyviä neuvoja kannattaa kuunnella.

Muutama oppilas jatkaa kanssamme ensi lukuvuonna. Viettäkää mukava, kouluvapaa kesä. Nähdään syksyllä! – Tai tarkemmin sanoen nähkää syksyllä. Minä hyppään itse koulunpenkille ensi vuodeksi. Uusi penaali on jo pakattu ja reppu hankittu. Sydämellinen kiitos niistä rakkaalle henkilökunnalle!

Tänä vuonna päättötodistukset jaetaan luokissa oman luokanvalvojan toimesta samoin, kuin muutkin todistukset. Muutama oppilas saa stipendin myös luokanvalvojalta.

LC87 Hyvinkää haluaa palkita ”ystävällisen, suvaitsevaisen ja avuliaan tyttö-oppilaan” – stipendi menee xx.

Lions club Kellokosken stipendi jaetaan tänä vuonna ”monipuolisesti aktiiviselle oppilaalle” – xx.

Harrastuneisuudesta oppiaineeseen jaetaan seuraavat stipendit Kalliomaan koulun tuki ry:n kautta:

  • xx, mediataidot
  • xx, neulominen
  • xx, käsityötaidot
  • xx, tietotekniset taidot

”Isosta harppauksesta koulutyöskentelyssä” saa Kalliomaan koulun tuki ry:n stipendin xx.

”Hyvän kaverin” stipendi menee alakouluun xx.

Pohjola-Nordenin e-kirjastipendin menestymisestä ruotsin opinnoissa saa xx.

Paljon onnea palkituille! – Aplodit!

Kalliomaan koulun henkilökunnasta muihin tehtäviin poistuvat Marja Walldén-Hirvonen sekä Esa Linna ovat eilen saaneet oman kiven mukaansa – palan Kalliomaata! Kiitos myös heille molemmille upeasta työstä lasten ja nuortemme hyväksi!

Annetaan heillekin etäaplodit tähän kohtaan.

Kiitos myös teille kaikille etäjuhlaamme osallistuneille oppilaille, huoltajille ja sukulaisille. Erityiskiitokset Hannalle etäjuhlan suunnittelusta ja Terhille sekä xx teknisestä tuesta. Juhlan jälkeen jaetaan todistukset luokissa ja kesä on valmis alkamaan. Oikein mukavaa kesää kaikille! Hymyillään, kun tavataan.

Päätämme juhlan virtuaaliseen yhteislauluun, rakkaaseen kesäklassikkoon: Suvivirsi, olkaa hyvä!

Lisää kommentti